Wees relevanter, niet irritanter

Deze accuboormachine heeft een accu van 1,5 Ah, weegt 1,5 kilo en werkt op 18V. Denk jij dan: “Die moet ik hebben!”? Waarschijnlijk niet, tenzij je weet wat je met deze specificaties bereikt. Want precies dat is waar het om gaat. In het geval van de accuboormachine wil je weten of je hiermee die zware plank op kunt hangen. Je verkoopt niet de boormachine, maar het gat in de muur, of sterker nog: de plank aan de muur.

Geen doelgroep, maar groepsdoel
Effectieve communicatie staat of valt met relevantie. Mensen niet vermoeien met het zenden van informatie, maar prikkelen met gewenste communicatie. Bepalend hierbij is dat je geen communicatie-uitingen voor een doelgroep maakt, maar je verplaatst in het groepsdoel. Een doelgroep klinkt een beetje als ‘wij versus de tegenpartij’. Wij zijn juist overtuigd van een gedeeld belang: Vraag en aanbod samen te brengen: het groepsdoel! Je klant heeft een probleem of behoefte, en de probleem-oplossende partij (dat ben jij) heeft iets op te lossen. Dit is verenigd in het groepsdoel, waar jij en je klant beiden voor gaan en waar je als sterk merk voor gaat staan.

De probleemoplosser
Je bent relevant als je het leven van je ontvanger mooier, leuker of makkelijker maakt. En dat zichtbaar weet te maken. Daarbij heeft je product of dienst niet de hoofdrol in communicatie, maar is het een middel naar een stukje levensplezier van je klant. Dat is hoe je relevanter i.p.v. irritanter bent. Dat is hoe je als bedrijf effectiever communiceert en bovenal; dat is hoe je de positie van je bedrijf/merk versterkt!

Dat kan wel wat relevanter
Zie jij kansen in relevanter communiceren? Wij gaan graag samen met jou op zoek naar het groepsdoel. Zodat ook jij effectief gaat communiceren.

Bekijk het Campagnepakket
Bel Jacqueline (de Frizzon captain)